Mijn alerts Direct regelen
Menu

Hotelbeleggingen stijgen naar € 1,8 mrd

Nieuwsitem

Het investeringsvolume in Nederlandse hotels heeft een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017, aldus Savills.

Volgens het rapport “Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen” van Savills kan de enorme stijging van het investeringsvolume worden verklaard door een aantal belangrijke factoren, zoals het snel toenemende aantal toeristen dat Nederland bezoekt. Hoewel nieuwe ontwikkelingen hebben geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal hotelkamers, neemt het aantal toeristen nog sneller toe. Dit zorgt voor stijgende kamerprijzen en omzet, waardoor hotelbeleggingen aantrekkelijker worden.

Terwijl de Nederlandse hotelmarkt voorheen werd gedomineerd door een aantal gespecialiseerde spelers, betreden nu nieuwe investeerders de markt. Deze groep is op zoek naar diversifiëring van product en inkomsten binnen hun portefeuilles.

Het is opmerkelijk dat een derde van alle investeringen van Duitse beleggers komt en dat ongeveer een kwart van het investeringsvolume in 2017 afkomstig was van Aziatische beleggers, terwijl het aandeel van binnenlandse beleggers relatief laag was.

Bas Wilberts, Head of Alternative Investments bij Savills Nederland: “We zien nog steeds een sterke focus op Amsterdam. De stad is vooral populair onder toeristen, goed voor bijna de helft van de buitenlandse bezoekers. Deze sterke toename komt tot uiting in de kamerprijzen en RevPAR van Amsterdamse hotelkamers, die de hoogste zijn van Nederland en in de top-10 staan van Europa. Logischerwijs zijn het aantal ontwikkelingen en het investeringsvolume daarom ook het hoogst in de regio Amsterdam, waar ongeveer 4.000 kamers op de markt zullen komen in 2018 en nog eens 3.00o extra kamers worden verwacht in de periode tot en met 2020.

Omdat de nieuwe hotelontwikkelingen overtroffen worden door het florerende toerisme in Nederland, staan de belangrijkste marktindicatoren voor beleggingen in 2018 op groen. Savills verwacht daarom opnieuw een goed jaar voor de Nederlandse hotelmarkt, wederom gedomineerd door buitenlandse investeerders.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts