Mijn alerts Direct regelen
Menu

Horecaconcepten openen volgend jaar in Nutsgebouw Alphen aan den Rijn

Nieuwsitem

Komende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde.

foto-2“De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in hetzelfde segment”, vertelt Vermeer. “Ik wilde graag stedelijke horeca naar Alphen halen en heb gezocht naar partijen die aan dat profiel voldoen.” De Alphenaar is dan ook blij met de drie partijen die van ’s ochtends tot ’s avonds invulling gaan geven aan het monumentale pand. “De onderhandelingen duurde lang, maar dit pand verdient mooie concepten.”

Vermeer wil dat de Lage Zijde een ontmoetingsplek wordt voor de Alphenaren. Het Nutsgebouw in het bijzonder moet straks de plek worden waar je komt voor een kop koffie, maar ook waar voetbalteams een biertje drinken of een advocatenkantoor een jubileum viert, zo stelt Vermeer zich voor. “Hier moeten alle lagen van de bevolking zich op elk moment van de dag thuis voelen.”

Sfeervol lunchen en dineren
Maggie Blue vestigt zich in het voorhuis van het Nutsgebouw, WOODSTONE vult het midden van het pand en Van Maanen komt in (gezien vanaf de Aarkade) in het rechtergedeelte van het pand. De horecagelegenheden krijgen allen een terras aan het Thorbeckeplein en aan het nieuwe haventje. Ook kan men straks vanaf de nog te realiseren bovenverdieping uitkijken over de Aarkade. De sfeervolle, monumentale details van het gebouw worden verwerkt in de nieuwe inrichting van het pand.

“Maggie Blue is van ’s ochtends tot ’s avonds te bezoeken als grandcafé, maar heeft ook een goede wijnkaart en een hoogwaardig menu”, aldus Vermeer. “Daarnaast is WOODSTONE een culinaire pizzeria met fantastische wijncollectie. Van Maanen is een geweldig blurringconcept, met ontbijt, lunch en koffie.” De drie horecakandidaten hebben allen een langdurige overeenkomst getekend. Adhoc horecamakelaars adviseerde verhuurder aangaande de verhuur aan WOODSTONE.

foto-4

‘Leidseplein van Alphen’
Het Thorbeckeplein moet volgens Vermeer straks het Leidseplein van Alphen aan den Rijn worden. “In vergelijking met andere steden was het horeca-aanbod in Alphen vrij klein. Ik hoop dat ook de regio gaat reageren op de ontwikkelingen en mensen naar Alphen komen voor horeca, in plaats van naar andere steden.”

Vermeer moet bekennen dat hij benieuwd is wat de Alphenaren er van vinden. “Ook hoop ik dat het aanbod er voor zorgt dat de Alphenaar niet meer standaard naar de Julianastraat loopt voor horeca, maar straks ook naar de Lage Zijde komt.”

De verwachting is dat de horecagelegenheden in de zomer van 2017 hun deuren openen.

http://www.alphens.nl/nieuws/bedrijven/25252,horecaconcepten-openen-volgend-jaar-in-nutsgebouw.html

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts