Mijn alerts Direct regelen
Menu

Themapark Almere definitief van de baan

Nieuwsitem

Het themapark WitchWorld, dat in de kolossale nieuwbouwruïne ‘kasteel van Almere’ en het omliggende grondgebied langs de A6 in de provincie Flevoland moest komen, is definitief van de baan. Dat heeft initiatiefnemer Ton Theunis dinsdag gemeld.

Theunis sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar is er niet in geslaagd om de miljoeneninvestering rond te krijgen. Volgens een verklaring van WitchWorld ligt de focus van de gemeente Almere bij de ontwikkeling van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade en de realisatie van een educatief botanisch park Eden Holland. De gemeente bleek niet bereid om binnen een straal van een paar kilometer ook nog eens themapark WitchWorld te helpen ontwikkelen.

Geen steun
Het thema van WitchWorld was gebaseerd op de legende van de ‘Gravin van Almere’, bedacht en geschreven door Ton Theunis. Vanaf 2019 zouden Oostvaarderstrollen, woeste ridders en rondvliegende heksen in het kasteel de dienst gaan uitmaken.

Theunis zegt in de verklaring ‘uiteraard teleurgesteld te zijn over de ontbrekende support van het stadsbestuur’, wat mede eraan heeft bijgedragen dat potentiële financiers niet met de vereiste tientallen miljoenen euro’s over de brug kwamen. De bouw van het kasteel van Almere door projectontwikkelaar Thijs Blom uit Eemnes is in 2002 door geldgebrek stilgelegd. Rabobank verkocht daarop het pand aan Gravin bv, een maatschap van de bouwontwikkelaars Vink en Van der Graaf.

Bron: Financieel Dagblad

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts