Mijn alerts Direct regelen
Menu

Interview met Guus van Loenen (31), de ondernemer van de nieuw te openen indoorspeeltuin Monkey Town te Gouda

Nieuwsitem

Je bent ruim 6 maanden bezig geweest met het realiseren van een indoorspeeltuin?

Begin dit jaar hebben inderdaad de eerste gesprekken plaatsgevonden met Monkey Town, Sportcity en de gemeente. Veel tijd is gaan zitten in de aanpassing van het bestemmingsplan. De gemeente heeft hier nu positief een besluit in genomen waardoor we kunnen starten met de realisatie. We gaan komende maanden hard aan de slag om voor de kerstvakantie open te kunnen gaan.

Hoe ben je op het idee gekomen van een indoorspeeltuin?

Ik heb tijdens mijn studententijd een horecazaak gehad in Maastricht. Daar is mijn enthousiasme voor het horecavak ontstaan. Een binnenspeeltuin is een horecazaak en zo wil ik het ook gaan organiseren. We willen ons gaan onderscheiden op service, kwaliteit en aanbod. Dit gebeurt volgens mij nog te weinig bij bestaande binnenspeeltuinen.

Waarom is er specifiek voor Gouda gekozen?

Gouda had nog geen binnenspeeltuin terwijl de stad hiervoor groot genoeg is. Daarnaast is Gouda ook een hele mooie stad met veel potentie voor toerisme, wij denken dat een binnenspeeltuin hieraan kan bijdragen en meeprofiteren.

Wat ga je extra bieden in Gouda ten opzichte van andere indoorspeelparadijzen?

Zoals ik schreef willen we ons onderscheiden door het bieden van een betere service en een hoge kwaliteit en diversiteit van het horeca-aanbod. Voor de kinderen hebben we ook een aantal primeurs in petto. Samen met het natuurmuseum hebben we een leerzame, maar vooral erg leuke attractie ontwikkeld. Ook komt er naast het klimkasteel, glijbanen en trampolines een ruimte waar kinderen creatief aan de slag kunnen gaan. Waar ze bijvoorbeeld zelf hutten kunnen gaan bouwen. In 2013 doen we nog een gooi om een wereldrecord te breken, waarnaar? Dat blijft nog even een verrassing…

Wanneer gaan jullie open? En hebben jullie nog een feestelijke opening in petto?

De geplande opening is half december. Er komt een grote feestelijke opening eind december/begin 2013.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts