Mijn alerts Direct regelen
Menu

Horecavastgoed trekt aan: ‘Er komt veel op de markt nu’

Henk Sluiter vertelt in de VG Visie Zomereditie over hoe de horecavastgoed weer aantrekt.

Adhoc horecamakelaars helpt bij de aankoop, verkoop, huur of verhuur of taxatie van horecabedrijven en horecavastgoed, is aangesloten bij NVM, afdeling Business en RICS. Het kantoor bestaat volgend jaar maar liefst 45 jaar en heeft – net als iedereen – een turbulente periode achter zich waarin de zaken toch goed blijven gaan.

Hij lijkt voorbestemd voor dit kantoor. De geboren en getogen Groninger Henk Sluiter startte – net als zes huidige collega’s bij Adhoc – zijn loopbaan na een studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. 26 jaar geleden liep hij tien maanden stage bij Adhoc en ging er niet meer weg: van stagiair tot directeur en mede-eigenaar. ‘Sinds dag één beviel me de horecafocus hier en dat was en is wederzijds. Bij Adhoc komt vastgoed en horeca samen. Er is wel wat veranderd. Toen ik begon waren er 45.000 horecabedrijven, nu zijn het er 70.000. Discotheken bestaan niet meer, de eetcultuur is veranderd: we eten vaker buitenshuis en je ziet de To Go-markt opkomen.’

‘Vooral op de kantorenmarkt signaleren makelaars weer veel beweging, terwijl het in de horeca piept en kraakt. De interesse voor horecaobjecten lijkt meer gelieerd aan de coronamaatregelen’, schreef Funda in Business (1/2/’22). Eens? Trok de pandemie een zware wissel? ‘Het waren geen topjaren. Maar bij Adhoc vielen geen ontslagen, we hebben onze boterham verdiend. Het was wel iets rustiger na elke persconferentie. Niet aan de vraagkant trouwens: ketens, formules en horecagroepen bleven plannen maken.

Lees hier het hele artikel.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts