Mijn alerts Direct regelen
Menu

Horecaonderneming taxeren? Dit komt erbij kijken

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van je horecabedrijf is de waardebepaling en taxatie. Marc Steunenberg van Adhoc horecamakelaars legt uit wat er bij een taxatie komt kijken om tot een reële waardering van het pand en de horecaonderneming te komen.

HUURDERSBELANG

“Taxeren is maatwerk en bestaat uit verschillende componenten. Wij stellen vaak een taxatie van het huurdersbelang, de inventaris en de goodwill op. Als een gebouw gehuurd is, moet je duidelijk krijgen welke investeringen door de huurder zijn gedaan die tot de hoofdzaak (het pand) zijn gaan behoren – het huurdersbelang. Wij brengen in kaart wat in het horecapand van wie is. Denk hierbij aan gebouwgebonden installaties, interne of externe verbouwingen. Daarvoor heb je onder meer bouwtekeningen en het investeringsoverzicht nodig. Als investeringen niet te herleiden zijn, wordt het iets ongrijpbaars en levert dat onzekerheid op bij de koper.”

Klik HIER voor het hele artikel.

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts