Vacature REGISTER-TAXATEUR GROOTZAKELIJK VASTGOED Identificeer jij jezelf met de woorden eigentijds, humor, horeca, taxaties en vastgoed? En ben jij aan een volgende stap in je taxatie-carrière toe? Lees dan gauw verder want wij zijn per direct op zoek naar een REGISTER-TAXATEUR GROOTZAKELIJK VASTGOED voor ons taxatieteam. Adhoc horecamakelaars is dé horecamakelaar in de Randstad en […]
Lees meerAdhoc Horecamakelaars doet al 45 jaar waar het goed in is: het taxeren van horecavastgoed en horecabedrijven alsmede het begeleiden van de verkoop. Middels korte lijnen in combinatie met een hoog kennisniveau zet het team van Adhoc zich in om de verkoop van het hotel soepel te laten verlopen, dit tegen concurrerende tarieven. “We hechten […]
Lees meerCollega Mark Roos vertelt in dit interview met Zuidoostcity over de ontwikkelingen, kansen en ons actuele horeca aanbod in Amsterdam Zuidoost. Daar waar horeca en vastgoed samenkomen. Lees het hele artikel HIER.
Lees meerEen belangrijk onderdeel van de verkoop van je horecabedrijf is de waardebepaling en taxatie. Marc Steunenberg van Adhoc horecamakelaars legt uit wat er bij een taxatie komt kijken om tot een reële waardering van het pand en de horecaonderneming te komen. HUURDERSBELANG “Taxeren is maatwerk en bestaat uit verschillende componenten. Wij stellen vaak een taxatie […]
Lees meerHenk Sluiter vertelt in de VG Visie Zomereditie over hoe de horecavastgoed weer aantrekt. Adhoc horecamakelaars helpt bij de aankoop, verkoop, huur of verhuur of taxatie van horecabedrijven en horecavastgoed, is aangesloten bij NVM, afdeling Business en RICS. Het kantoor bestaat volgend jaar maar liefst 45 jaar en heeft – net als iedereen – een […]
Lees meerMark Roos vertelt in Entree Magazine over het verkoopklaar maken van een horecabedrijf. Klik hier voor het hele artikel.
Lees meer“Het aantal horecazaken dat te koop of te huur wordt aangeboden neemt toe. Personeelstekort wordt hierbij steeds vaker als reden genoemd om de zaak in de etalage te zetten. We spreken met Henk Sluiter van horecamakelaarskantoor Adhoc.” Kijk hier naar het interview dat Henk Sluiter gaf aan het AD.
Lees meerDeze maand is Corine Phylipsen gestart als commercieel binnendienstmedewerker. Corine heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan bij Cushman en Wakefield (voorheen DTZ Zadelhoff). Wij zijn blij met Corine in ons team en heten haar van harte welkom!
Lees meer“Vooral op de kantorenmarkt signaleren makelaars weer veel beweging, terwijl het in de horeca piept en kraakt. De interesse voor horecaobjecten lijkt meer gelieerd aan de coronamaatregelen. We vroegen makelaars Henk Sluiter (Adhoc horecamakelaars) en Roy Duijn (Snelder Zijlstra Makelaars) naar de laatste ontwikkelingen in ‘hun’ markt.” Lees hier het hele interview dat Henk Sluiter […]
Lees meerEen stijgend aanbod in horecapanden zou een logisch gevolg zijn van de huidige crisis. Dat grote aanbod zien we nu alleen niet terug. Integendeel zelfs. Er is minder aanbod dan in het topjaar 2019. Bram Stokman van horecamakelaarskantoor Adhoc, legt uit waardoor dit komt. Lees hier het hele interview.
Lees meerDit succesvolle bedrijf is gelegen in het prachtige historische centrum van Leiden. Na 20 jaar vonden Hadi en Claudine het een mooi moment om andere dingen te gaan doen. Adhoc horecamakelaars kreeg de eer om op zoek te gaan naar de meest geschikte opvolger(s). Dat is gelukt! Beau Artist en Jean-Paul Dersjant van Bar Lokaal […]
Lees meerHet horecabedrijf in de oude Ford garage in Den Bosch is per 1 november overgenomen door de 4 ondernemers Jacques Van Geffen | Prive , Frank Reinders , Peter Derks en Roland van Balen. In dit prachtige monumentale pand is ook de bekende design woonwinkel MisterDesign gevestigd. De ruimte heeft een oppervlakte van circa 160 […]
Lees meerNa de succesvolle openingen in Arnhem en Hengelo breidt de opkomende sushiformule zich verder uit in het oosten van Nederland. De onlangs geopende vestiging (afhalen en bezorgen) bij winkelcentrum Op De Brouwerij in Enschede heeft een oppervlakte van 155 m² begane grond en is gelegen tegenover de Hema en aan de ruime parkeerplaats. In Zwolle is Monster […]
Lees meerBinnensteden en winkelcentra die voorheen prima functioneerden vanwege de aanwezigheid van modewinkels zullen meer moeten doen om de consument te verleiden. Het toevoegen van horeca is natuurlijk inmiddels bekend en ook veel toegepast. Het zorgt voor beleving, het verlengt de verblijfsduur en het maakt het bezoek in zijn algemeenheid aangenamer. Maar ook leisure wordt steeds […]
Lees meerAANBOD Het aanbod van ons kantoor is nog niet de helft van ons normale aanbod en voor het aanbod dat er wel is, bestaat veel interesse. DISCRETIE In het verleden werd het gros van de horecabedrijven in onze portefeuille op discrete/vertrouwelijke wijze aangeboden in de markt. Sinds een jaar of 5 zagen wij een duidelijke […]
Lees meerOp 2 juli jl. heeft restaurantketen ’t Zusje een vestiging geopend aan de historische Markt in Gouda. Het prachtige pand heeft een oppervlakte van ca. 710 m2 met een schitterend terras. Deze locatie ligt nabij toeristische trekkers zoals het oude stadhuis, de antiekmarkt en de kaasbeurs. Het is de 31e vestging van de populaire formule. […]
Lees meerHet Italiaans restaurant nabij het Spui in Amsterdam is 1 juni jl. overgedragen aan L’Entrecote et les Garcons. Het restaurant is gelegen op een prachtige locatie in het mooie centrum van Amsterdam. In de directe omgeving van het restaurant zijn veel horecabedrijven gevestigd aan het Spui en de Spuistraat. Via de Rozenboomsteeg komt men in […]
Lees meerDe Baarnse horecabroers Guido Demmers, Elgar Demmers en Rogier Demmers, bekend van Dorsthuys Demmers en Eemlust in Baarn hebben het pand (ruim 1100 m²) van het failliet gegane restaurant Greenfield’s gekocht. Guido Demmers heeft er alle vertrouwen in dat de zaak een succes wordt. ,,Je zit daar op een schitterende locatie. Prachtige natuur aan de […]
Lees meerAfgelopen vrijdag is de eerste video van de serie NVM New Business live gegaan. Henk Sluiter, NVM Business-lid en eigenaar van Adhoc horecamakelaars, deed de aftrap van een serie van vijf die Roelof Hemmen heeft met commercieel vastgoedmakelaars uit het hele land. Inhoudelijk sprak hij over het leed in de sector, om vervolgens vooral in […]
Lees meerDe vijver waar wij al jaren in vissen om talent aan te trekken zijn hotelscholen, en dan met name de Hotelschool Leeuwarden. Wij bieden al tientallen jaren een stageplaats van 10 maanden voor studenten van de Hotelschool. Dat is goed voor de Hotelschool omdat ze daarmee een breder aanbod kunnen bieden qua stageplaatsen, leuk voor […]
Lees meerMet veel respect en dankbaarheid gedenken wij Fred Grem (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Op 24 december is onze oprichter en oud-directeur van Adhoc horecamakelaars b.v. – slechts enkele jaren na zijn pensionering – overleden. Zijn ondernemerschap, vakkennis, gedrevenheid, teamspirit en innemende persoonlijkheid zullen wij allen zeer missen. Wij wensen Gera en naasten veel kracht toe […]
Lees meerHenk Sluiter schrikt niet zo gauw. Hij heeft al heel wat ups en downs in de horeca meegemaakt en kent de veerkracht van de sector. Dus hield hij vanaf dag 1 van de coronacrisis lijsten bij van wie er nog wel in de markt waren voor horecavastgoed of horecalocaties. Na de eerste schok kwamen er […]
Lees meerGisteren bereikte ons een bericht via de media waarin een horecamakelaarskantoor zegt dat “de horecamakelaars” het druk hebben, omdat horecaondernemers massaal van hun zaken af zouden willen. Dat versterkt een misverstand dat er volgens ons leeft. Wij vinden het van belang om onze visie op de huidige markt met u te delen en daarmee te […]
Lees meerNa vijf jaar De Koekop te hebben gerund, gaan Michiel en Jenny een andere weg bewandelen. Het restaurant is overgedragen aan TEDS; een all day brunch concept. TEDS is ook te vinden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de transactie.
Lees meerVoor diverse opdrachtgevers zijn wij op zoek naar hotels inclusief vastgoed ter overname. Het betreft hier zowel binnenstedelijke hotels alsmede “landelijk gelegen” hotels. Hotels vanaf 10 kamers tot 100 kamers passen binnen de zoekvraag. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. U kunt contact opnemen met Henk Sluiter (henk@adhoc-hm.nl).
Lees meerOp 31 augustus jl. is Thomas Berkhout gestart. Hij zal het taxatieteam gaan versterken en is reeds aangevangen met de opleiding tot Register Taxateur. Thomas en Adhoc zijn geen onbekenden voor elkaar. Eind 2018 startte Thomas zijn 10 maanden durende afstudeerstageperiode ook bij Adhoc. Thomas heeft inmiddels zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden succesvol […]
Lees meerTEGoVA heeft het doorlopend toezicht over 2019 uitgevoerd. Hiertoe zijn de taxatiedossiers van taxateur Marc Steunenberg MRICS RRV RT REV gecontroleerd op kwaliteit, inhoud en het werken conform de Europese richtlijnen. Het kwaliteitskeurmerk Recognised European Valuer (REV) is daarmee ook voor 2020 gewaarborgd.
Lees meerHorecaondernemers moeten aan de bel trekken bij Adhoc horecamakelaars als de nood hoog is, adviseert directeur Henk Sluiter. Zo kan een sale-and-lease-backtransactie uitkomst bieden in deze coronacrisis. Een faillissementsgolf in de horecasector lijkt na de zomer niettemin onvermijdelijk, vreest hij. Begin 2020 telde Nederland een recordaantal van 68.700 horecavestigingen, waaronder bijna 33.000 restaurants, 10.500 hotels, […]
Lees meerIn aanwezigheid van pers en meer dan 700 professionals uit de restaurantsector kwam maandagmiddag de GaultMillau gids 2020 uit. De vernieuwde GaultMillau restaurantgids bevat meer dan 800 aanbevolen adressen in Nederland. Een bijzondere editie met dit jaar – meer dan voorgaande jaren – de nadruk op laagdrempelige restaurants die snel en prijsvriendelijk een lekker product […]
Lees meerHollandse hotels draaien als een tierelier ‘De gemiddelde bezettingsgraad van de Nederlandse hotels is gestegen van 77,2% in 2017 naar 77,7% in 2018. Daarmee evenaren de hotels het record van 1998’, aldus adviesbureau Horwath HTL. Nog maar wat leuke cijfers. De gemiddelde kamerprijs is met €8 gestegen naar €120! Over de hele linie bekeken is de […]
Lees meerDe restaurants in Amsterdam behoren tot de duurste ter wereld, zo is uit onderzoek van Taxi2Airport gebleken. Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top 4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit […]
Lees meerDe Beren gaat restaurant openen in het Postkantoor te Enschede De afgelopen weken is er weer een belangrijke stap gezet in de transformatie van het voormalige postkantoor in Enschede. De invulling van de bioscoop door Vue Cinemas was al bekend, maar onlangs heeft ook Restaurant De Beren de komst naar Enschede bevestigd. De Beren In […]
Lees meerDe lange en zeer warme zomer van 2018 heeft ervoor gezorgd dat de bestedingen in de horeca tot recordhoogten stegen. En dat geldt zeker ook voor een heel groot deel van de bedrijven in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2019. De totale omzet van die Top 100 doorbrak de grens van […]
Lees meerDe bestedingen in de Nederlandse horeca zijn in 2018 tot recordhoogte gestegen. De totale omzet van de honderd grootste bedrijven kwam in 2018 uit op 8,2 miljard euro, meldt vakblad Misset Horeca, dat de omzetstijging toeschrijft aan de lange en erg warme zomer. Dat is krap een half miljard meer dan het jaar ervoor, blijkt […]
Lees meerHet aantal overnachtingen in logiesaccommodaties is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen tot 18,3 miljoen, 46 procent meer dan in diezelfde periode in 2012. Dat betekent dat het verschil tussen de seizoenen kleiner wordt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het eerste en vierde kwartaal doen het van oudsher slechter […]
Lees meerHet gaat weer goed met McDonald’s in Nederland: de omzet nam vorig jaar 10 procent toe. Daar moest de restaurantketen flink voor veranderen. EEN NIEUW HOOFDSTUK Toen de Brit Steve Easterbrook begin 2015 aantrad als bestuursvoorzitter van McDonald’s, moest hij bijna meteen jaarcijfers presenteren die hij „teleurstellend” noemde. De nettowinst van McDonald’s – wereldwijd meer dan 37.000 […]
Lees meerHet jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs op basis van hun betrokkenheid bij transacties geeft aan dat Adhoc met afstand de grootste horecamakelaar is! https://propertynl.com/Nieuws/Top-1001-Adhoc-de-grootste-in-horeca/ede77dff-f458-481f-991f-6a37a5330822#
Lees meerAmsterdam heeft nog een lange weg te gaan. In steden als Londen, Hamburg en Bilbao behoort tussen de 20 en 32 procent van de restaurants inmiddels tot een keten, in Manchester zelfs bijna de helft. In de Nederlandse hoofdstad is dat maar 3 procent. Volgens volgens horeca-analist Sonny Duijn van ABN Amro is de markt […]
Lees meerGwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin-gidsen, bevestigt de positieve evolutie. ‘Dit jaar is een uitstekende editie voor Nederland met de nieuwe Michelinsterren 2019.’ ‘Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om […]
Lees meerRestaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. Lees verder Bron: nu.nl
Lees meerOnlangs verschenen onderstaande artikelen in het Algemeen Dagblad. Tapas en bistro op Defensie-eiland in Woerden Met de komst van tapasrestaurant ‘t Zusje naar Woerden is de horeca op het Defensie-eiland eindelijk compleet. Begin februari opent bistro Gare Pompidou en medio maart volgt ‘t Zusje. ‘Een verrijking voor Woerden’, vindt retaildeskundige Gerard Kremers. lees verder Adhoc […]
Lees meerRestaurant Brands Internationa, het Amerikaanse moederbedrijf van onder andere fastfoodketen Burger King, heeft flinke winst geboekt in het derde kwartaal. Dat is met name te danken aan het succes van Tim Hortons, een populaire koffieketen in Canada. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal. Restaurant Brands International realiseerde een winstgroei van 49% op jaarbasis, tot […]
Lees meerHet themapark WitchWorld, dat in de kolossale nieuwbouwruïne ‘kasteel van Almere’ en het omliggende grondgebied langs de A6 in de provincie Flevoland moest komen, is definitief van de baan. Dat heeft initiatiefnemer Ton Theunis dinsdag gemeld. Theunis sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar is er niet in geslaagd […]
Lees meerRestaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken. In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is […]
Lees meerDe hoogconjunctuur en het groeiende toerisme leggen de Nederlandse hotellerie geen windeieren. Hotels boeken de hoogste bezettingsgraad in twintig jaar en de winsten stijgen naar een niet eerder bereikt peil. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van hoteladviesbureau Horwath HTL. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Nederland is vorig jaar gestegen tot 77,2%, vergeleken […]
Lees meerToeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden. In totaal kwamen de toeristische bestedingen in […]
Lees meerDe provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de hotelbranche. Daaruit bleek dat zo’n twintig procent van de hotels in het Limburgse Heuvelland in het ‘rode segment’ zit. Wethouder Claudia Bisschops, verantwoordelijk voor onder andere toerisme en economie in Valkenburg aan de Geul, legt uit hoe dit zit. “Hotels die in het ‘rode segment’ zitten, worden […]
Lees meerAmsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada. Amsterdam staat duidelijk bovenaan […]
Lees meerKoffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiële resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting. De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op […]
Lees meerOsteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al. Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald […]
Lees meerDe Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van […]
Lees meerHoreca. Geen enkel zichzelf respecterend winkelcentrum noch hippe winkelstraat kan zonder. Dat inzicht is nog niet zo oud. Behalve bij Adhoc. Daar weten ze al veertig jaar alles van horecavastgoed. ‘Horecamakelaardij is echt een vak. Niet iets wat je er zomaar bij doet.’ Klik hier voor het hele artikel
Lees meerDe Nederlandse economie kent momenteel een bloeiperiode. Dat merken ook de kleine en middelgrote ondernemingen. De omzet van deze bedrijven groeide vorig jaar met 8% sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie SRA. SRA voerde dit onderzoek naar de jaarrekeningen van bijna zevenduizend vooral kleinere bedrijven voor het vierde achtereenvolgende jaar uit. […]
Lees meerHoreca rukt op als vastgoedcategorie. In de PropertyNL-ranglijsten voor de gebruikers- en beleggingsmarkt is Adhoc horecamakelaars een prominente partij. Partner en commercieel directeur Henk Sluiter vertelt dat horeca traditioneel een minder interessante categorie was in het vastgoed, maar dat deze tak zich vooral de afgelopen tien jaar sterk heeft ontwikkeld. Hij voorziet op korte termijn […]
Lees meerFirma Pickles komt naar Den Bosch. Naast de Markthal in Rotterdam, de pier in Scheveningen, Centraal Station Den Haag en thuisbasis Utrecht komt Pickles nu naar Den Bosch. Firma Pickles is in 2013 opgericht door Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser in de Drieharingstraat te Utrecht. Binnenkort openen Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser samen […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam is op dit moment een verandering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan het voorbereiden. Deze verandering zal het voor de burgemeester mogelijk gaan maken om (individuele) gebouwen, straten, gebieden en branches aan te wijzen waarvoor een vergunningplicht gaat gelden. Op dit moment geldt voor horecabedrijven een exploitatievergunningplicht. Een dergelijke exploitatievergunning maakt […]
Lees meerHet investeringsvolume in Nederlandse hotels heeft een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017, aldus Savills. Volgens het rapport “Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen” van Savills kan de enorme stijging van het investeringsvolume worden verklaard door een aantal belangrijke factoren, zoals het snel toenemende aantal toeristen dat […]
Lees meerHet aantal fastfoodzaken in Nederland neemt toe omdat bestaande winkels uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin’ Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN Amro in een onderzoek. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 […]
Lees meerDe nieuwe horeca hotspot van Zoetermeer, ‘Cadenza’, is gesitueerd tussen het Stadhuisplein, Bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Door de realisatie van ‘Cadenza’ is het oostelijk deel van het Stadshart voltooid. Het project sluit naadloos aan op de reeds aanwezige horeca en leisure. Met Hommerson Casino’s, supermarkt Hoogvliet en circa 70 jongerenwoningen als directe ‘buren’, is […]
Lees meerWat te boeken voor een stedentrip: een hotelkamer of een appartement? De keuze van reizigers valt steeds vaker op een via websites zoals Airbnb geboekte particuliere woning. Een huiselijke sfeer en het gemak van een eigen keuken spelen een rol, maar vaak zijn de lagere kosten de hoofdreden. In alle wereldsteden gaat dit verhaal op, […]
Lees meerAmsterdam gaat niet alleen vakantieverhuur via Airbnb aan banden leggen, ook komt er een maximum aan het aantal bed and breakfasts (B&B’s). Vanaf 1 januari 2019 mogen in bestaande woningen alleen nog met een vergunning B&B’s worden gevestigd. ”Met deze vergunningplicht maken we het mogelijk om een wildgroei aan B&B’s te voorkomen in wijken waar […]
Lees meerHet aantal winkelpassanten in Nederland is in 2017 met vijf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op alle dagen was het drukker, behalve op de maandagen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Locatus, op basis van twaalfhonderd wifisensoren. De winkelstraten waren vooral aan het begin van het jaar drukker dan in 2016. In […]
Lees meerRestaurant ML (één Michelinster) verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie waar nu nog hotel-restaurant Stempels zit. Adhoc horecamakelaars heeft hierbij de verkoper geadviseerd. Op de nieuwe locatie krijgt restaurant ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, […]
Lees meerUit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert ‘Bookdinners’ vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo’n 2000 restaurants bij aangesloten. >> Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHorecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het geval. We verwachten dat […]
Lees meerNa Rotterdam en Den Haag krijgt ook Tilburg een Jamie’s Italian, een Italiaans restaurant van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. De zaak opent volgend jaar de deuren aan het Pieter Vreedeplein. Jamie Oliver (42) begon als chef-kok en programmamaker en schreef een flink aantal succesvolle kookboeken. Ook ontwikkelde hij vier restaurantformules. De bekendste is […]
Lees meerHet Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS. Lees meer Bron: KHN.nl
Lees meerIn Nederland is plaats voor honderd Pizza Hut-fastfoodrestaurants. Dat heeft ondernemer Soeniel Sewnarain gezegd, meldt het ANP. Sewnarain probeerde met zijn broer Rakesh eerder via crowdfunding geld bijeen te brengen voor de wederopstanding van de Pizza Hut-keten in Nederland. Hij verklaarde een jaar geleden ruimte te zien voor een keten met een landelijke dekking. In […]
Lees meerDe lonen van horecamedewerkers gaan volgend jaar met 2,3 procent omhoog en in 2019 met 1 procent plus de inflatie. Dat is afgesproken in een cao-akkoord tussen vakbond CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHet is alweer 40 jaar geleden dat oprichter en voormalig algemeen directeur van Adhoc horecamakelaars Fred Grem werd beëdigd als makelaar. Hij kreeg uit handen van Marcel de Boer, voorzitter van de NVM, een prachtig kunstwerk met makelaarsstaf. Fred is van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en de horecamakelaardij in het […]
Lees meer‘We krijgen vaak gladde jongens die nog geen citroen kunnen snijden’ Nederland zit economisch in de lift en gaat weer graag uit eten. Overal openen aardige restaurants en die hebben koks nodig met een beetje niveau. We hebben het dus niet over goedbedoelende schnitzelbakkers. Chef-kok Nico van der Drift is een geschenk uit de hemel. […]
Lees meerDe ranglijst Cafetaria Top 100 2017, inclusief de juryrapporten is bekend. Eetwinkel Polly in Bemmel staat op nummer één, de plaatsen twee en drie zijn er voor Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort en Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerSectorbrede groei zet door Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het […]
Lees meerLekker 2018 is bekend gemaakt. De Librije staat dit jaar weer op één, nieuw in de top 10: Tribeca en Librije’s Zusje. De Librije staat dit jaar weer op 1 in de Lekker 2018. Inter Scaldes zakt van 1 naar 2 en Ciel Bleu stijgt van plaats 7 naar plaats 3. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, heeft boetes uitgedeeld aan 26 eigenaren met gebouwen zonder energielabel De hoogste boete bedroeg € 10.000. Er gaat de komende tijd meer gehandhaafd worden, vertelde Ed Blankestijn (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) gisteren bij het congres Groene vs Bruine Kantoren dat […]
Lees meerUitgaansplek voltreffer Liefst 800 gasten wurmden zich tijdens de feestelijke opening van Amsterdams nieuwste restaurant door de grote ruimtes. Het was de eerste vestiging van het internationaal populaire restaurant Sushisamba op het Europese vasteland. De eerste zes weken zit het etablissement al volgeboekt! FOTO AB BLAUW V.l.n.r. dj Sunnery James, horecatycoon Won Yip met zijn […]
Lees meerHet Duitse Deka Immobilien heeft het W-Hotel in Amsterdam gekocht. Dit heeft EuroProperty, een zusterpublicatie van PropertyNL en PropertyEU, vernomen op de Expo in München. Deka kocht het hotel voor € 260 mln. Het hotel is verspreid over twee tegenover elkaar gelegen locaties aan de Spuistraat. Verkoper is Stag Europe, gelieerd aan Fentonir Trading & […]
Lees meerHet Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn verwelkomt binnenkort restaurantketen De Beren. Het laatste plekje in het monumentale pand zou eigenlijk door horecaconcept Van Maanen worden ingevuld, maar Van Maanen ziet toch af van de vestiging. Henk-Jan Van Maanen liet eind augustus weten dat de vestiging in Alphen pas na het uitrollen van het concept […]
Lees meerDe Nederlandse hotelmarkt behaalt betere resultaten dan ooit. Dit blijkt uit het HOSTA 2017 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Zowel de bezettingsgraad van de Nederlandse hotels als de gemiddelde kamerprijs zijn gestegen. Hierdoor steeg de totale omzet per hotelkamer met 7%. Doordat het winstpercentage toenam van 35% naar 40%, steeg de […]
Lees meerHet aantal cafés in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 4 procent gedaald naar 8.950. Dat heeft horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners becijferd. De daling is wel minder sterk dan in de vijf jaar ervoor. In 2007 waren er nog ruim tienduizend cafés. Drie steden weerstonden de afgelopen tien jaar de dalende trend. In Leeuwarden steeg […]
Lees meerHet aantal hotelovernachtingen is opnieuw toegenomen. Ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke sites lag het aantal overnachtingen in ‘gewone’ hotels de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei komt vooral van buitenlanders. Hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit […]
Lees meerBen je op zoek of kent u iemand die op zoek is naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Per half november 2017 hebben wij weer een stageplaats beschikbaar. Lees verder
Lees meerDe omzet van hotels, restaurants en cafés is in het tweede kwartaal van het jaar gestegen met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, is volgens […]
Lees meerBoekingssites zoals Booking.com en Expedia.nl hebben het recht om deelnemende hotels prijsrestricties op te leggen. De veelgebruikte platforms mogen van de hoteliers eisen dat deze niet zelf gaan adverteren met een lagere prijs dan op de grote websites staan vermeld. Dit stelt demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken in antwoord op schriftelijke vragen van […]
Lees meerToeristen gaven in 2016 in Nederland 4% meer uit dan een jaar eerder. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van het CBS, in opdracht van het ministerie van Economische zaken. Buitenlandse toeristen besteedden € 1,3 mrd meer dan in 2015, een toename van 7%. Nederlanders spendeerden € 45 mrd meer (+3%) aan vakantie, uitjes […]
Lees meerDe positie van de beker heet water gevuld met theebladeren, is niet meer onbetwist in China. Vooral jonge Chinezen vinden een alternatief in koffie. ‘Waarom ik koffie bereid in een theeland? Dit is de beste koffie van China, en er komt een moment dat iedereen dat erkent.’ Hu Ying, de eigenaresse van Outman Coffee, lacht. […]
Lees meerAttractieparken moeten vanwege groeiende concurrentie blijven investeren in de beleving van de bezoekers, terwijl de terugverdientijd van die investeringen steeds korter wordt. Dat concludeert ABN AMRO in zijn sectorrapport attractieparken en dierentuinen. Om de investeringen te financieren, ligt een goudmijn aan digitale diensten voor het grijpen. In plaats van meer omzet genereren door entreeprijzen te […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit lekker door, al bijna vier jaar op rij. De groei is de laatste paar kwartalen zelfs uitzonderlijk sterk. De afgelopen twaalf maanden bedroeg de groei volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zelfs 3,3 procent. Zo’n groeisprong is sinds 2000 nog maar twee keer eerder voorgekomen. Alle cijfers en ontwikkelingen […]
Lees meerMcDonald’s gaat de komende vijf jaar snel uitbreiden in China. De fastfoodketen verwacht in 2022 te zijn gegroeid tot 4500 filialen, ten opzicht van de huidige 2500. De expansiedrang is een onderdeel van een strategisch partnerschap met Citic en Carlyle Group, zo meldt de keten. De doelstelling is om de komende vijf jaar dubbelcijferige groei […]
Lees meerFirst Sponsor Group heeft overeenstemming bereikt met Klépierre over de aankoop van de derde tot en met negende verdieping van het Poortgebouw, onderdeel van Hoog Catharijne in Utrecht. First Sponsor realiseert hier volgens The Business Times samen met Borealis Hotel Group twee hotels met in totaal 320 kamers. De vastgoedinvesteerder uit Singapore betaalt voor de […]
Lees meerAan de Noordelijke IJ-oevers in Amsterdam is maandag begonnen aan de bouw van twee nieuw hoge torens, goed voor een marktwaarde van €360 mln. In de ene toren komt een congreshotel met zo’n 600 kamers, in de andere toren komen 250 appartementen. Met een hoogte van zo’n 110 en 100 meter zullen ze een stuk […]
Lees meerUtrecht krijgt in februari 2018 de eerste vestiging van TGI Fridays van Nederland. Het eerste filiaal van het grillrestaurant komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Een eerdere poging om in Nederland te starten met een vestiging in Rotterdam mislukte twintig jaar geleden. In september 2016 werd al bekendgemaakt dat TGI Fridays naar Nederland zou […]
Lees meerHet aantal bierbrouwerijen in Nederland is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. Bierbrouwers zijn voornamelijk eenmansbedrijven. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag gemeld. Het aantal brouwerijen steeg van 90 in 2007 tot 370 in 2017, meldt het CBS, dat zich baseert op recente cijfers over het aantal bedrijfsvestigingen in Nederland. Daarmee is het […]
Lees meerHet aantal hotels, restaurants en cafetaria’s neemt toe, maar er zijn minder cafés. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Economisch Bureau van de ING. In vijf jaar tijd steeg het aantal restaurants met 15 procent en nam het aantal hotels met een kwart toe. Er zijn nu bijna vijfduizend hotels en tegen de vijftienduizend restaurants […]
Lees meerHet gaat over de hele linie goed met de Nederlandse horeca. De omzet neemt al vier jaar toe en in het eerste kwartaal van dit jaar kwam de groei uit op 3 procent. Niet alleen de omzet steeg, ook het volume – het aantal overnachtingen en consumpties – nam toe. Vooral hotels hebben de wind […]
Lees meerDe bouw van restaurant Bij Hen in het Zegerslootgebied kan binnenkort echt van start. Vivienne Winkelaar, eigenaresse van pannenkoekenboerderij De Schaapskooi heeft vorige week de bouwvergunning gekregen voor het nieuwe restaurant, dat naast de pannenkoekenboerderij komt te liggen. Restaurant Bij Hen wordt gebouwd op de locatie van voormalig Paviljoen Amigo. In het nieuwe familierestaurant zal […]
Lees meerDe kans dat een crimineel een bar, hotel of restaurant in handen krijgt, neemt af. Dat valt te concluderen uit cijfers van de Dienst Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Wie een bar, bordeel of busbedrijf wil beginnen of reeds heeft, loopt de kans op een onderzoek door de Dienst Justis. […]
Lees meerVergeleken met 2015 is vorig jaar het aantal internationale congressen in Amsterdam met 20% gestegen tot 144 bijeenkomsten. Dat meldt maandag de International Congress and Convention Association. Op de ranglijst van populaire congresbestemmingen stijgt Amsterdam daarmee van de twaalfde naar de vijfde plek. Stichting Amsterdam Marketing, de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam, noemt de vijfde […]
Lees meerLiefhebbers van McDonald’s kunnen hun Big Mac, Happy Meal en Franse frietjes vanaf komende zomer ook gebracht krijgen. De fastfoodgigant gaat mee met de thuisbezorgtrend, te beginnen in Amsterdam. Bedoeling is dat er meer grote steden volgen. De service gaat volgende maand van start, zeggen bronnen aan het AD. McDonald’s Nederland erkent dat er plannen […]
Lees meerAirbnb maakt een onstuimige groei door in Nederland, met name in Amsterdam. De online-aanbieder van logeeradressen was vorig jaar goed voor 1,7 miljoen overnachtingen in de hoofdstad, een stijging van 125% ten opzichte van 2015. Het marktaandeel ten opzichte van hotels schoot omhoog van 5,4% naar 10,7%. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van vastgoedadviseur Colliers […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts