Mijn alerts Direct regelen
Menu

Horeca groeit 2,5 procent in 2015 en 2016

Nieuwsitem

Alle onderdelen van de horeca & recreatie groeien dit jaar én volgend jaar met 2,5 procent. Dit zegt de Rabobank in haar sectorprognose die op dinsdag 13 oktober naar buiten is gebracht. Volgens de bank zit de groei in hogere consumentenbestedingen, een toenemende vraag van zakelijke gasten en meer inkomend toerisme.

‘De Horeca & Recreatie profiteert momenteel optimaal van de aantrekkende economie,’ zeggen Martijn Rol en Annemarie Kuijer van de Rabobank. ‘In nagenoeg alle branches is er sprake van groei. Zowel in 2015 als 2016 verwachten wij 2,5 procent groei, veroorzaakt door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer inkomend toerisme.

Het duo vervolgt: ‘Echter de sterke groeicijfers moeten wel genuanceerd worden. De concurrentie is moordend; niet alleen in de sector zelf groeit het aanbod jaar op jaar. Ook vanuit branchevreemde aanbieders, zoals de foodretail, AirBnB en thuisbezorg formules.’ Lees verder

Bron: Misset Horeca

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts