Mijn alerts Direct regelen
Menu

Hollandse hotels draaien als een tierelier

Nieuwsitem

Hollandse hotels draaien als een tierelier

‘De gemiddelde bezettingsgraad van de Nederlandse hotels is gestegen van 77,2% in 2017 naar 77,7% in 2018. Daarmee evenaren de hotels het record van 1998’, aldus adviesbureau Horwath HTL. Nog maar wat leuke cijfers. De gemiddelde kamerprijs is met €8 gestegen naar €120! Over de hele linie bekeken is de gemiddelde kamerprijs in de afgelopen vijf jaar met liefst 26% gestegen! Is het dan één grote goednieuwsshow?

De auteurs van het onderzoek denken dat het wel een beetje klaar is met de indrukwekkende opmars. ‘De toenemende onzekerheid over de wereldeconomie, onder invloed van onder meer de Chinees-Amerikaanse handelsconflicten e de aanhoudende Brexit-perikelen, leidt ook tot zorgen bij de hoteliers.’

Opvallend is verder dat de piek in Amsterdam wel voorbij lijkt te zijn, de bezettingsgraad is het afgelopen jaar niet gestegen. Toch blijft met name het prijsverschil tussen de hoofdstad en de rest van Nederland zonder meer indrukwekkend. Slapen in Amsterdam (plus Schiphol) is bijna 60% duurder.

Onlangs sprak Quote nog met de succesvolle hotelier Arjen van den Hof. Lees hieronder zijn verhaal waarin hij onder meer vertelt waarom hij wel fan is van clubs als Airbnb en Booking.

Bron: Quotenet

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts