Mijn alerts Direct regelen
Menu

First Sponsor koopt nieuwe hotels Hoog Catharijne

Nieuwsitem

First Sponsor Group heeft overeenstemming bereikt met Klépierre over de aankoop van de derde tot en met negende verdieping van het Poortgebouw, onderdeel van Hoog Catharijne in Utrecht.

First Sponsor realiseert hier volgens The Business Times samen met Borealis Hotel Group twee hotels met in totaal 320 kamers. De vastgoedinvesteerder uit Singapore betaalt voor de nieuwbouw van 11.604 m² een bedrag van € 26,38 mln.

Een hotel zal onder het merk Hampton by Hilton (192 kamers) worden geëxploiteerd, of een ander merk van een vergelijkbaar niveau. Het andere hotel (128 kamers) wordt waarschijnlijk Crown Plaza.

De hotelontwikkeling wordt gedaan door Borealis Hotel Group, een onderneming van Bart van de Kamp. Van de Kamp was vroeger eigenaar van The Vincent Hotel Group (TVHG), totdat hij die onderneming in 2015 verkocht. Borealis ontwikkelt ook QO en HIEX in Amsterdam en Indigo in Den Haag, in het voormalige bank- en kantoorgebouwen tegenover het Koninklijk Paleis aan het Noordeinde. Tevens heeft Borealis de bestaande Novotel in Hoofddorp en Ibis Budget Hotel in Amstelveen onder management.

First Sponsor Group zal de hotelontwikkeling van Hoog Catharijne gedeeltelijk voorfinancieren. Dit is niet de eerste hotelaankoop van First Sponsor in Nederland. Zo kocht de Singaporese belegger in 2015 voor € 55 mln Arena Towers in Amsterdam Zuidoost, met daarin Holiday Inn en Holiday Inn Express.

CBRE adviseerde First Sponsor bij de transactie in Utrecht.

Bron: PropertyNL

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts