Mijn alerts Direct regelen
Menu

Een duur dagje uit

Nieuwsitem

Met het mooie weer lonkt een uitje naar een pretpark. Bezoekers moeten wel flink de portemonnee trekken. De standaardticketprijs van een buitenlands attractiepark is dit seizoen aan de kassa met 4,5% gestegen tot gemiddeld €48,84. Daarmee loopt het verschil met Nederlandse pretparken verder op, waar de kassaprijs van een ticket met 2,5% toenam tot €26,50. Dat blijkt uit de prijzen voor het aankomende pretparkseizoen.

Disneyland Parijs, de populairste bestemming voor Nederlanders in het buitenland, verhoogde de standaardprijs met bijna 7% tot €63 per volwassene. Dat is overigens per park, want Disneyland Parijs bestaat uit twee delen: Disneyland en Walt Disney Studios. Een ticket om twee parken op een dag te bezoeken kost €78 per volwassene.

Deze standaardprijzen zijn overigens niet van toepassing voor de meeste bezoekers: die kopen tickets met korting. In veel gevallen kopen ze die al vóór hun bezoek. Er is een levendig aanbod van speciale aanbiedingen, gezinsarrangementen, vroegboekingsvoordeel of combinatietickets inclusief overnachting(en). Daarnaast valt het tarief voor kinderen lager uit.

In Nederland komt de prijsstijging overeen met een jaar eerder, toen de prijzen met gemiddeld 2% toenamen. Het grootste attractiepark van Nederland, De Efteling, verhoogde de prijs met €1 tot €37,50 per volwassene. In de maanden juli en augustus ligt dat overigens op €39,50. Het park probeert nu meer buitenlandse bezoekers te trekken, waarvoor een investeringsplan is opgetuigd.

Hogere ticketprijzen worden onder meer doorgevoerd om dure nieuwe attracties te laten renderen. Die investeringen zijn noodzakelijk vanwege de concurrentie met andere parken in binnen- en buitenland.

Bron: Financieel Dagblad

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts