Mijn alerts Direct regelen
Menu

Dijsselbloem: ‘NS moet geen horeca doen’

Nieuwsitem

De Nederlandse Spoorwegen zouden zich niet bezig moeten houden met horeca. Dit valt buiten de taken van het spoorbedrijf. Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vandaag in gesprek met NRC Handelsblad. Dijsselbloem laat weten in gesprek te zijn met NS over het afstoten van grote activiteiten van het spoorbedrijf. Voor het einde van dit jaar moet er een ‘nieuw strategisch profiel’ gereed zijn van hoe het bedrijf er in de toekomst uit moet zien. De Staat is enig aandeelhouder van NS, en daardoor kan Dijsselbloem invloed uitoefenen op het spoorbedrijf.

Vastgoed

Er is al langer discussie over de vele verschillende taken die de vervoerder uitvoert. Naast het rijden van treinen door het land, richt het bedrijf zich ook op vastgoed, en heeft het een speciale divisie voor winkels en horeca. Zo is de NS ook eigenaar van de Brooodzaak, Julia’s, Smullers en mede-eigenaar van AH to Go op stationslocaties. Lees verder

Bron: FD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts