Mijn alerts Direct regelen
Menu

“Consument en horeca”

Nieuwsitem

FSIN monitort de krachtenvelden die direct van invloed zijn op de consumentenbestedingen in de horeca en de rest van de foodservice.

Top-5 Randvoorwaarden voor groei

  1. Real Food (product met authentiek verhaal)
  2. Real fair price (prijs-waarde)
  3. Real service (positief verrast worden)
  4. Really involved (co-creation)
  5. Real produced (authentieke productie)

(Bron: FSIN expertanalyse groei- en krimpfactoren)

Top-5 Bezuinigingen consument in de horeca

  1. Minder vaak uit eten
  2. Meer gebruik van aanbiedingen
  3. Naar goedkopere restaurants en cafés
  4. Minder drankjes of goedkopere producent
  5. Geen voorgerecht

(Bron: FSIN/GfK onderzoek 2014)

Top-5 Alternatieven – Wat doen consumenten als ze buitenhuis bezuinigen?

  1. Ze koken meer thuis
  2. Ze maken het eetmoment thuis gezelliger
  3. Ze maken het zich thuis gemakkelijker
  4. Ze gaan bij familie of vrienden eten
  5. Ze nodigen familie of vrienden bij zich thuis uit.

(Bron: FSIN/GfK onderzoek 2014)

Top-5 Wint aan belang – Wat wordt belangrijker bij consumptie buitenhuis?

  1. Aanbiedingen krijgen
  2. Waar voor mijn geld krijgen
  3. Minder voedselverspilling
  4. Kwaliteit van de producten
  5. Gezonde producent

(Bron: FSIN/GfK onderzoek 2014)

Top-5 Innovatiekracht

  1. Starbucks
  2. McDonald’s
  3. Van der Valk
  4. Bagels & Beans
  5. NS Stations

(Bron: FSIN expert-analyse op basis van trendsettende invloeden in de breedte van de totale foodservicemarkt)

hf_122948_top

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts