Mijn alerts Direct regelen
Menu

Blurrende boekwinkel Waanders wordt wellicht super

Nieuwsitem

ZWOLLE – Wijn verkopen mag boekhandel Waanders volgens de rechtbank niet, maar misschien wel als de winkel een warenhuis of supermarkt wordt, in de stijl van Hema bijvoorbeeld, denkt ondernemer Wim Waanders.

Een flesje wijn bij een thriller, lp of tijdschrift, dat was het idee. Oneerlijke concurrentie volgens de Slijtersunie, die de verkoop juridisch aanvocht en won. De gemeente Zwolle handhaaft het verkoopverbod echter niet, omdat ze deelneemt aan de Pilot Mengvormen Winkel/Horeca. Om die blurringpilot tegen te houden, stapte de Slijtersunie opnieuw naar de rechter. Dinsdag diende een kortgeding  dat de vereniging van slijters aanspande tegen de Vereniging Nederlandse Gemeenten, die de pilot organiseert en faciliteert. Uitspraak volgt 13 juli.

Blurrende boekwinkel Waanders

Korting
Waanders zegt tegen de Stentor de zaak te volgen, maar dat zijn boekhandel in de Zwolse Broerenkerk er niet direct onder valt, aangezien er geen wijn wordt geschonken in de zaak, ook niet in het lunchrestaurant. De ondernemer mag niet eens een wijntje meegeven aan zijn klanten als cadeautje, omdat er vaste prijzen gelden voor boeken. Een fles wijn erbij zou dan korting zijn, aldus de ondernemer tegen de krant.

Gekke
De flessen wijn moeten volgens de rechter de boekhandel uit, maar Waanders wil dat voorkomen. De ondernemer denkt er daarom over zijn winkel voort te zetten als warenhuis of supermarkt, waarbij hij Hema als voorbeeld aanwijst. Waanders vindt het ‘van de gekke’ wat een ondernemer moet doen om te kunnen blijven ondernemen, schrijft de Stentor, die ook laat weten dat er in Zwolle geen maximum aantal supermarkten is vastgelegd. Een gemeentewoordvoerder laat wel weten dat door type bestemmingen in de bestemmingsplannen niet grenzeloos winkels ontwikkeld kunnen worden in Zwolle.

Bron: Stentor/Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts