Mijn alerts Direct regelen
Menu

“Blunder van Michelin”

Nieuwsitem

De uitreiking van de Michelinsterren, die gisteren plaatsvond in Delamar in Amsterdam, houdt de gemoederen bezig. Met name de verloren ster van La Rive zorgt voor veel commotie. “Dit is een grote blunder van Michelin.”

Een groot schandaal, noemt journalist Cuno van ’t Hoff het verliezen van de ster van La Rive. Met name omdat in de nieuwe Michelingids 2017 exact dezelfde tekst over La Rive staat als in de Michelingids 2016, inclusief tikfout. Maar de beoordeling valt dus anders uit. Veel critici vragen zich af hoe dit kan. Navraag van Van ’t Hoff bij Michelin levert niks op. Dit vertelt hij aan radio-dj Gerard Ekdom tijdens Ekdom in de ochtend.

Verschrikkelijk
“Ja, wat moet ik zeggen? Verschrikkelijk dat wij na 23 jaar onze ster kwijt zijn.” Aan het woord is Anita Bos. Als general manager van het Amstel Hotel, waarin La Rive is gevestigd, ving zij gisteren haar collega’s op. “Net voor de uitreiking waren wij op de hoogte gesteld. Iedereen was in shock. Huilende mannen in de keuken. Niemand had dit zien aankomen.” Bos laat weten in gesprek te willen gaan met de inspecteurs van Michelin. “We willen onze ster zo snel mogelijk terug en gaan er alles aan doen om dat waar te maken.”

Next generation
Veel critici vragen zich (al jaren) af hoe serieus de sterrenregen nog genomen moet worden. Ron Blaauw die zijn ster in 2013 teruggaf, droeg daaraan bij. Evenals de opkomst van een ‘next generation-restaurants’, waarover Marjan Ippel voor Entree een artikel schreef. Journalist Joël Broekaert is echter een stuk milder. In een artikel in het NRC schrijft hij dat sommige van dit soort restaurants, zoals Breda en Kaagman & Kortekaas in Amsterdam, toch een ster ambiëren. Hij vervolgt: “Je kunt Michelin traag en conservatief noemen, of juist bedachtzaam of weloverwogen. Hoe je het ook ziet, irrelevant is de restaurantgids allerminst.”

De nieuwe lijst met sterrestaurants kunt u vinden op de website van Entree Magazine.

Bron: Entreemagazine.nlmichelin

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts