Mijn alerts Direct regelen
Menu

Bierbrouwer Grolsch overgenomen door Japanse Asahi Group

Nieuwsitem

4_bieren-a900x525ENSCHEDE – Het Japanse Asahi Group Holdings heeft de overname van biermerken Grolsch, Birra Peroni en Meantime afgerond. Deze bedrijven zullen samen met Miller Brands UK, SABMiller Brands France en Grolsch Canada de nieuwe Europese divisie Asahi Europe Ltd vormen.

Door de overname vallen de brouwerijen Koninklijke Grolsch, het Italiaanse Birra Peroni en het Engelse Meantime nu onder de nieuwe Europese divisie Asahi Europe Ltd. Bovengenoemde bedrijven zijn bijna negen jaar onderdeel geweest van SABMiller, die door de fusie met AB InBev onderdelen heeft verkocht.

Europa
De investering in de bierbedrijven en het creëren van de Asahi Europa divisie is een significante ontwikkeling voor de Asahi Group om Europa te veroveren en deze markten verder uit te bouwen. Hector Gorosabel, ceo Asahi Europa. “Consumenten en klanten worden steeds kritischer over de kwaliteit en de herkomst van de merken die zij kiezen. Asahi Europa heeft de merken, de flexibiliteit en het belangrijkste, de mensen, om  uitzonderlijke ervaringen voor beide te leveren.”

Grolsch
Andrei Haret, Managing Director Koninklijke Grolsch, is enthousiast: “Met trots en respect voor de periode met onze vorige eigenaar SABMiller heeft Grolsch zich als bedrijf sterk kunnen ontwikkelen en haar portfolio en marktaandeel substantieel kunnen uitbreiden. Ik ben ontzettend enthousiast over de nieuwe periode die nu gaat beginnen met Asahi. Deze overname zal ons zeker nieuwe impulsen geven om het Grolsch merk en onze portfolio nog verder uit te bouwen en te versterken. De eerste plannen hiervoor zijn we al aan het maken en ik weet zeker dat we onze klanten en consumenten de komende jaren zullen blijven verrassen met heerlijke nieuwe bieren, sterke merken en fantastische nieuwe concepten.”

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts