Mijn alerts Direct regelen
Menu

Amsterdamse foodhal in Zuidoost opent bijna de deuren

Nieuwsitem

Eet- en horecatrefpunt Word of Food in Amsterdam Zuidoost opent begin juli de deuren voor het publiek. In de voormalige parkeergarage Develstein gaan 25 koks met diverse achtergronden hun eigen toko runnen.

Aanvankelijk was de geplande openingsdatum 29 mei, maar dat bleek niet haalbaar. Maar nu is het bijna zo ver. In samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, een projectontwikkelaar en restaurant Fifteen in Amsterdam is de oude parkeergarage omgebouwd tot foodhal. World of Food wordt het grootste restaurant van Zuidoost met een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Het wordt één restaurant met vele keukens. Gasten hebben de keuze uit meer dan twintig verschillende culinaire tradities. In het hart van de parkeergarage komen de zitplaatsen, waar de maaltijden – van rond de €10 – genuttigd kunnen worden.

001_food-image-1220621-272x181-272x181

McDonald’s
De overdekte markt is bedoeld voor ontbijt, lunch en diner. De hal huisvest zowel kleine ondernemers als grote internationale ketens. In het midden van de voormalige parkeergarage zitten de kleine ondernemers, die alle culturen uit Zuidoost moeten vertegenwoordigen. Aan de zijkant zitten bekendere ketens, waaronder een McDonald’s.

Realitysoap
De ondernemers komen allemaal uit Zuidoost en hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal – een verhaal dat ze vertellen in de realitysoap ‘Koken voor de wereld’ die over hen wordt gemaakt door Ruud van Egmond. De realityserie is een coproductie van De Beeldbrigade en Bijker Film & TV. In zes afleveringen schetst Van Egmond de verhalen van de personen achter de toko’s. De eerste aflevering van de realityserie werd zondag 17 mei op NPO 2 uitgezonden.

Bron: Misset Horeca

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts