Mijn alerts Direct regelen
Menu

Amsterdam nog steeds aan top voor hotelinvesteerders

Nieuwsitem

Amsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada.
Amsterdam staat duidelijk bovenaan ondanks, of misschien zelfs dankzij, de ingevoerde hotelstop.
Utrecht staat op de tweede plaats. Er is de laatste jaren bijzonder weinig bijgekomen, de markt is enorm gegroeid en blijft waarschijnlijk groeien, en de pijplijn met projecten is fors, dus er is wat te kiezen voor beleggers.
Rotterdam staat derde; het aanbod daar is behoorlijk gegroeid de laatste jaren en dat is goed geabsorbeerd, waardoor de hotelmarkt een bredere en stabielere basis heeft gekregen. Den Haag blijft met een rustige en stabiele groei op de vierde plaats.

Na de “grote vier” steden zijn er goede investeringsmogelijkheden in Haarlemmermeer, Almere, Leiden en Eindhoven. Dat zijn plaatsen waar de economie harder groeit dan landelijk, en waar een aantrekkelijke pijplijn is van nieuwe hotels. Voor de aantrekkelijkheid voor investeerders is gekeken naar zes variabelen: de hotelmarkt (bezettingsgraden en kamerprijzen), het aanbod en de pijplijn, economie, vastgoed, demografie en duurzaamheid. Scores zijn gegeven voor een aantal kenmerken op deze variabelen.

Bron: PropertyNL

Foto: Horwath HTL

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts