Mijn alerts Direct regelen
Menu

Amsterdam als internationale congresstad fors in de lift

Nieuwsitem

Vergeleken met 2015 is vorig jaar het aantal internationale congressen in Amsterdam met 20% gestegen tot 144 bijeenkomsten. Dat meldt maandag de International Congress and Convention Association. Op de ranglijst van populaire congresbestemmingen stijgt Amsterdam daarmee van de twaalfde naar de vijfde plek.

Stichting Amsterdam Marketing, de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam, noemt de vijfde plek een ‘knappe prestatie’, temeer daar Amsterdam vergeleken met andere Europese bestemmingen ‘juist weinig uitgeeft aan congresmarketing’.

Ideale congresstad
Sinds begin dit jaar ontvangt Amsterdam Marketing zelfs in het geheel geen subsidie meer voor congresmarketing. Frans van der Avert, directeur bij Amsterdam Marketing, noemt dit ‘zorgelijk.’

Rai Amsterdam
Volgens cijfers uit 2015 van de stichting besteedt een congresbezoeker per dag €237,10. Dat is 50% meer dan een toeristische bezoeker. Marits van der Sluis, coo bij Rai Amsterdam, deelt de zorgen van Van der Avert. ‘Om op langere termijn competitief te blijven in dit sterk concurrerende internationale speelveld is een – financiële – inspanning van alle partijen, waaronder Amsterdam Marketing, noodzakelijk’, aldus Van der Sluis. Parijs, Wenen en Barcelona zijn de populairste congresbestemmingen.

Bron: Financieel Dagblad

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts