Mijn alerts Direct regelen
Menu

Amerikaanse horecareus weigert fooien in zijn restaurants

Nieuwsitem

De befaamde New Yorkse horecaondernemer Danny Meyer wil af van het geven van fooien door klanten. Zijn belangrijkste argument is dat de extra’s voor de bediening de rest van het personeel, zoals de koks, niet bereiken. Dit wordt namelijk verboden door de Amerikaanse wet. Daardoor zijn de inkomensverschillen tussen bedienend en keukenpersoneel te groot geworden en lukt het hem niet om voor zijn tweesterrenrestaurant The Modern (in het Museum of Modern Art) koks van niveau aan te trekken, stelt Meyer. De 57-jarige Meyer wil het fooien volgende maand afschaffen in The Modern, daarna moeten zijn andere Amerikaanse restaurants volgen. Meyer is niet de eerste restaurateur die fooien wil afschaffen. Maar hij is dermate invloedrijk dat zijn voorbeeld meer navolging kan krijgen, zo suggereren diverse media. Lees verder

Bron: FD

Persoonlijke alert instellen

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Mijn alerts