Mijn alerts Direct regelen
Menu

Amerikaanse fastfoodketens komen naar Nederland

Nieuwsitem

Een aantal Amerikaanse fastfoodketens heeft plannen om in Nederland restaurants te openen. Dat meldt Nieuwe Revu. Het weekblad zocht contact met zeventien bekende fastfoodmerken die nog niet in Nederland zitten. Onder andere Dairy Queen vertelde uit te willen breiden in Nederland. “Binnen nu en vijf jaar komen we naar Nederland. Jullie staan al lange tijd op ons lijstje maar nu gaan we ons er echt op richten. Ik ben ervan overtuigd dat wij een rol kunnen vervullen in Nederland. Jullie hebben een financieel gezonde middenklasse en houden van ijsjes en andere frozen treats”, zegt Dairy Queens vicepresident internationale uitbreiding Brad Houser.

Ook Five Guys en TGI Friday’s zoeken locaties in Nederland om een restaurant te kunnen openen. Five Guys zegt volgend jaar het eerste restaurant te willen openen. TGI Friday’s is op zoek naar een master-franchisenemer voor de Nederlandse markt.

fastfoodketens naar Nederland

Er zijn ook ketens die het weekblad vertelden geen plannen te hebben om zich in Nederland te vestigen. Een woordvoerder van avondwinkel 7-Eleven laat weten “geen Hollandse ambities te koesteren”. Dat geldt ook voor onder andere Wendy’s, Arby’s en Chipotle.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts