Mijn alerts Direct regelen
Menu

Aantal Nederlandse bierbrouwerijen verviervoudigd in tien jaar tijd

Nieuwsitem

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. Bierbrouwers zijn voornamelijk eenmansbedrijven. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag gemeld.

Het aantal brouwerijen steeg van 90 in 2007 tot 370 in 2017, meldt het CBS, dat zich baseert op recente cijfers over het aantal bedrijfsvestigingen in Nederland. Daarmee is het aantal over tien jaar flink gestegen, maar zijn er sinds vorige jaar iets minder brouwers. Volgens cijfers van biervaksite Cambrinus was het aantal bierbrouwerijen in Nederland in 2016 nog 422. Het aantal eenmansbedrijven steeg in tien jaar van 40 naar 270.

De meeste bierbrouwerijen, 95 stuks, zijn in Noord-Holland te vinden. Vooral in Amsterdam wordt er veel meer gebrouwd. In de hoofdstad waren in 2017 nog vijf brouwerijen, nu zijn er 45 bedrijven actief. Daarmee zijn in de hoofdstad evenveel brouwerijen te vinden als in Flevoland, Drenthe, Zeeland Groningen en Friesland samen.

Bron: FD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts