Mijn alerts Direct regelen
Menu

Aantal hotelovernachtingen neemt toe ondanks opkomst verhuursites

Nieuwsitem

Het aantal hotelovernachtingen is opnieuw toegenomen. Ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke sites lag het aantal overnachtingen in ‘gewone’ hotels de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De groei komt vooral van buitenlanders. Hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit jaar bijvoorbeeld 19 procent meer Duitsers. Zij vormen al jaren de grootste groep buitenlandse gasten, gevolgd door Britten, Amerikanen en Belgen.

Na enkele jaren daling is het aantal Russische gasten begin dit jaar weer sterk toegenomen: 45 procent.

Amsterdam

Amsterdam spant de kroon. De hoofdstad is goed voor ruim een derde van het totale aantal hotelovernachtingen. De groei was er ook nog iets sterker dan landelijk: het aantal overnachtingen steeg in Amsterdam met 11 procent naar bijna 7,6 miljoen in het eerste halfjaar.

Rotterdam en Den Haag staan plaats twee en drie. Daarna volgen Maastricht en Utrecht. Het CBS heeft geen gegevens over de online platforms waarop mensen zelf hun woonruimte verhuren.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts