Mijn alerts Direct regelen
Menu

Gemeente Amsterdam wil maximum aantal B&B’s

Nieuwsitem

Amsterdam gaat niet alleen vakantieverhuur via Airbnb aan banden leggen, ook komt er een maximum aan het aantal bed and breakfasts (B&B’s).

Vanaf 1 januari 2019 mogen in bestaande woningen alleen nog met een vergunning B&B’s worden gevestigd. ”Met deze vergunningplicht maken we het mogelijk om een wildgroei aan B&B’s te voorkomen in wijken waar nu al veel toeristen zijn”, aldus wethouder Laurens Ivens (wonen).

Amsterdam vreest verschuiving van het aanbod na de aanscherping van de regels voor vakantieverhuur via platforms als Airbnb.

Die houdt in dat huiseigenaren vanaf volgend jaar hun woning nog maar dertig dagen per jaar mogen verhuren aan vakantiegangers. Om te voorkomen dat het aantal gewone B&B’s daarna de pan uitrijst, wordt ook daar paal en perk aan gesteld.

Er zijn naar schatting vijfduizend bed and breakfasts in de hoofdstad. Wat het maximale aantal per wijk mag zijn, wordt de komende tijd vastgesteld.

Bron: ANP via nu.nl

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts