Mijn alerts Direct regelen
Menu

Transvaal, Den Haag , krijgt zijn Multifunctioneel Vrijetijdscentrum – Haags Stadhuis onderhandelt over komst “Medina”

Nieuwsitem

Al jarenlang is Adhoc horecamakelaars  lid van de netwerkorganisatie Medina Concept Beheer (MCB) die onder leiding staat van de zeer ervaren bouwconsulent ir. Evert  van der Zee  en  waar o.a. in participeren Van Wijnen Bouw, Siemens en LIAG architecten uit Den Haag. De combinatie heeft een voor Nederland totaal nieuw concept ontwikkeld dat zal voorzien in een enorme behoefte omdat het uitgaat van de exploitatie en niet van het gebouw. Niet winstmaximalisatie, maar werkgelegenheid,  zorgen voor grote economische bedrijvigheid, multifunctionaliteit en duurzaamheid zullen de boventoon voeren. De verwachting is dat dit alles zal leiden tot een grotere sociale cohesie in de wijk.

Inmiddels heeft de gemeente Den Haag als eerste gemeente dit concept gekozen bij een prijsvraag om op een terrein in de wijk Transvaal een Multifunctioneel Vrijetijdscentrum te realiseren. De Telegraaf berichtte daar inmiddels over.  Makelaar Fred Grem van Adhoc is als lid van de Medina Bestuursraad als adviseur vanaf de start betrokken geweest bij deze conceptontwikkeling en heeft samen met Martijn Turenhout met  een reeks potentiële toekomstige gebruikers een intentieovereenkomst afgesloten.

De inwoners van de Schilderswijk en Transvaal in Den Haag krijgen dus hun eigen centrum,  waarin winkelen, vrije tijdbesteding, allerlei ambachtelijke activiteiten en opleidingen samenkomen. Het Medina centrum (nog slechts een “werknaam” ) zal voor honderden arbeidsplaatsen zorgen wat voor deze wijk van Den Haag uiteraard zeer welkom is. Verwacht mag worden dat dit de leefbaarheid van de hele omgeving ten goede zal komen. Bijzonder is bijvoorbeeld dat het complex geen energie vergt, maar juist zal opleveren……

De ingenieurs van het wereldconcern Siemens staan borg voor het bereiken van dit soort doelstellingen. Het gemeentebestuur van Den Haag is sinds deze maand in onderhandeling met de ontwikkelcombinatie om de realisatie mogelijk te maken. In het centrum worden naast winkels  ook  appartementen en een hotel opgenomen. Het megacomplex moet gebouwd worden aan de Uitenhagestraat, op de plek waar nu nog een grote bouwmarkt is.

Komend najaar moet duidelijk worden of “dit icoon voor de buurt” er echt komt.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts