Mijn alerts Direct regelen
Menu

25 jaar NVM makelaar bezegeld met de overhandiging van het makelaarsstafje

Nieuwsitem

25 jaar NVM makelaar bezegeld met de overhandiging van het makelaarsstafje

Op 6 februari jl. ontving onze directeur Henk Sluiter uit handen van  Edwin van Kesteren van de NVM Business de oorkonde en het stafje. De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) biedt haar leden het stafje en een oorkonde aan na een periode van 25 jaar werkzaam te zijn als beëdigd makelaar in onroerend goed met een goede en onberispelijke staat van dienst.

De historie van het makelaarsstafje gaat terug tot het jaar 1636. Alleen de makelaars die lid waren van het makelaarsgilde mochten als bewijs van bekwaamheid, vakmanschap en bevoegdheid het houten makelaarsstafje met op de zilveren uiteinden het stadswapen dragen, waarmee contracten werden ‘bezegeld’. Bij elke (ver)kooptransactie was de makelaar verplicht het stafje te tonen om zich als erkend makelaar te identificeren. De makelaarsstafjes zijn tot ver in de 18e eeuw in gebruik gebleven.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts