Mijn alerts Direct regelen
Menu

Bilderberg verkoopt vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt aan Oranjewoud

Nieuwsitem

Bilderberg verkoopt vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt aan Oranjewoud

De Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.

De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van 17 luxehotels nu heet, zegt te zijn begonnen met de uitvoering van een vijfjarenplan.

‘De transactie betekent voor QBN een eerste stap in de executie van het meerjarenplan, waarbij we focussen op het optimaliseren van de hotelportefeuille’, aldus Bilderberg-directeur Alex Barentsen.

De kopende partij is Landgoed Oranjewoud Participaties, een dochter van FB Oranjewoud. Deze stichting kwam voort uit de Stichting Friesland Bank, die aandeelhouder was van Friesland Bank. Deze bank is in 2012 verkocht aan Rabobank. Het doel van de stichting is ‘het verbeteren van het sociaal, economisch en cultureel klimaat in Noord-Nederland’, blijkt uit de statuten van FB Oranjewoud.

Over de verkoopprijs van het hotel, dat 65 kamers en een restaurant met één Michelin-ster heeft, is niets bekendgemaakt. De twee partijen waren maandagavond niet bereikbaar voor een toelichting.

FB Oranjewoud is ook eigenaar van NDC, de uitgever van Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch Dagblad. Daarnaast bezit het keramiekbedrijf Tichelaar, drukkerij en uitgeverij Jongbloed, jachtontwerpbedrijf Vripack en textielwasserij Rentex Floron.

Bron: Financieel Dagblad

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts