Mijn alerts Direct regelen
Menu

Sfeervol restaurant op hoeklocatie in het centrum van Leiden

Zuid-Holland · Huur · 130m2
Huurprijs € 39.000,- per jaar

Sfeervol restaurant op hoeklocatie in het centrum van Leiden

Restaurant Kitch& is gevestigd op de hoek van het Noordeinde en de Rembrandtstraat in het centrum van Leiden.

Met circa 125.000 inwoners is Leiden, naar inwoneraantal gemeten, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer de vierde gemeente van Zuid-Holland. Het aan elkaar vast gebouwde stedelijk gebied van Leiden (waar Oegstgeest, Voorschoten, Leiderdorp en Zoeterwoude bij gerekend worden) telt circa 205.000 inwoners. De door het CBS gedefinieerde stedelijke agglomeratie omvat bovendien Katwijk waarmee de Leidse agglomeratie circa 271.000 inwoners telt. Het stadsgewest Leiden omvat (CBS) ook Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout waarmee het gehele stedelijk gebied van Leiden in totaal circa 350.000 inwoners heeft. Met circa 5.650 inwoners per vierkante kilometer is de stad Leiden sinds 2014, na Den Haag, de dichtstbevolkte gemeente van Nederland.

De Sleutelstad, zoals de bijnaam van de stad, verwijzend naar het stadswapen, luidt, heeft de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast is de stad bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, monumentale bouwwerken en hofjes.

Het Noordeinde ligt in het westelijke verlengde van de Breestraat (winkel- en horecastraat). Meerdere verkeersstromen zorgen voor een grote drukte in de relatief smalle straat. De route Haagweg-Noordeinde is een belangrijke invalsroute tot het Leidse centrum. Voor het autoverkeer en winkelbevoorrading vormt de straat de enige toegang tot het westelijk deel van de binnenstad. Ook lopen er enkele buslijnen over het Noordeinde en is het de belangrijkste verbinding voor de pendelbusjes van de P&R-locatie Haagweg. Daarnaast is de straat een belangrijk onderdeel van het fietsnetwerk in de stad.
De drukte zorgt van oudsher al voor veel bedrijvigheid in de straat. Het Noordeinde staat bekend om zijn vele (internationale) restaurants en cafés. Van oorsprong was er heel wat middenstand aan het Noordeinde gevestigd: een schoenwinkel, een levensmiddelenzaak, een sigarenboer en andere zaken. Deze zijn de laatste tijd nagenoeg verdwenen. Verder zijn er veel studentenhuizen aan het Noordeinde. Op steenworp afstand werd Rembrandt van Rijn geboren. De plek waar zijn geboortehuis heeft gestaan wordt door toeristen bezocht.

Enkele bekende horecazaken aan het Noordeinde of op korte afstand gevestigd van Kitch& zijn o.a. Tabu, de la Soul, La Diva, Surakarta, La Cubanita, Sabai-Sabai en North End.

Het bedrijf is in 2009 op deze locatie gestart. Het beschikt over circa 100 zitplaatsen, verdeeld over het restaurant, chef’s table en de bar. Voor een klein gezelschap is er een terras. Kitch& scoort hoog op de beoordelingssites. Op de menukaart staan 5 vis- en schaaldiergerechten, 5 vlees- en gevogeltegerechten, 4 vegetarische (kleiner geportioneerde) gerechten en 4 desserts. Gasten kiezen hieruit meerdere gerechten om lekker van te proeven.

Er zijn geen leveranciersverplichtingen.
De vraagprijs voor het bedrijf bedraag € 115.000,–.
De huurprijs bedraagt thans circa € 39.000,– per jaar exclusief BTW.

Contactpersoon: Bram Stokman
Referentie: 19063

Kenmerken
Opdracht
 
Huurprijs
€ 39.000,- per jaar
Aangeboden sinds
2019-08-06
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
 
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
130 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
 
Omgeving
 
Ligging
 
Foto's
Meer weten?Bram Stokman RM
Contact opnemen020-705 15 25
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Interesse in dit pand? Neem contact op
Persoonlijke alert instellen

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Mijn alerts