Mijn alerts Direct regelen
Menu

Horecaruimte aan het Scheffersplein in Dordrecht

Zuid-Holland · Huur · 373m2
Huurprijs € 99.475,- per jaar

Horecaruimte aan het Scheffersplein in Dordrecht.

Het betreft een prachtig monumentaal pand in het centrum van Dordrecht gelegen aan het bekende horecaplein Het Scheffersplein. De bedrijfsruimte heeft een totale oppervlakte van circa 373 m² op de begane grond. Er zijn ongeveer 150 zitplaatsen. Voor de deur is een groot terras op de zon. Het terras wordt door de huidige huurder Shabu Shabu niet gebruikt (behalve het gevelterras). Het totale terras (gevelterras Wijnstraat en terras Scheffersplein) heeft circa 150 zitplaatsen.

Shabu Shabu is een keten van sushi restaurants. Deze restaurants zijn kenmerkend vanwege hun vaste prijs formule.
Shabu Shabu vertrekt op deze locatie aangezien de ruimte te klein is voor de Shabu Shabu 2.0 versie. (alle restaurants van Shabu Shabu beschikken over een uitgebreid dessertbuffet. Dat is in het huidige restaurant niet mogelijk omdat de fysieke ruimte hiervoor ontbreekt).

De Wijnstraat is een van de oudste straten van Dordrecht. Zoals de straatnaam al aangeeft waren hier vroeger de wijnhandelaren en wijnpakhuizen gevestigd. De plek aan de Wijnstraat waar dit object is gelegen is het Scheffersplein. Dit is HET horecaplein van Dordrecht. Hier zijn diverse horecabedrijven gevestigd, waaronder Dordts Genoegen, Restaurant De Beren en Bistro Twee33.

Er vinden veel evenementen op het plein plaats, zoals het Big River’s Festival, de Boekenweek, Koningsdag, Kerstmarkt, carnavalsevenementen etc.

De vraagprijs voor de bedrijfsinventaris, het huurdersbelang in het onroerend goed en de huurrechten bedraagt € 250.000,– indien men het restaurant voortzet als sushi restaurant. Bij een ander concept bedraagt de vraagprijs € 195.000,–.

De huurprijs bedraagt € 99.475,80 per jaar exclusief BTW. De huurovereenkomst is ingegaan op 1 april 2008 voor de duur van 15 jaar, derhalve tot 31 maart 2023, behoudens een verlengingsperiode met 10 jaar. Verhuurder is AB InBev.

Voor meer informatie: Henk Sluiter
Referentie: 18064

Kenmerken
Opdracht
 
Huurprijs
€ 99.475,- per jaar
Aangeboden sinds
2018-08-15
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
1905
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
373 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
 
Omgeving
 
Ligging
in woonwijk
Foto's
Meer weten?Henk Sluiter BRE RM
Contact opnemen
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Interesse in dit pand? Neem contact op