Mijn alerts Direct regelen
Menu

De Wasserij op het Defensie-eiland in Woerden

Zuid-Holland· Koop/Huur · 412m2
Verkocht

De Wasserij op het Defensie-eiland in Woerden.

Samenwerking de Wasserij VOF heeft plannen ontwikkeld voor de Wasserij op het Defensie-eiland.
Er komt horeca op de benedenverdieping van de monumentale Wasserij en 3 spectaculaire appartementen met dakterrassen op de bovenverdieping. In totaal worden maximaal 243 woningen gerealiseerd op het Defensie-eiland.

Het doel van samenwerking De Wasserij VOF is om van De Wasserij een bruisende plek te maken met aandacht voor de historie voor het monumentale pand met de karakteristieke schoorsteen. De begane grond wordt in tweeën gesplitst.

De rechterunit is geschikt voor een grand café, eetcafé, brasserie o.i.d. waar men van ’s morgens tot ’s avonds terecht kan voor een drankje, hapje en maaltijd. De kleinere linker unit is geschikt voor bijvoorbeeld een wijnbar, proeflokaal, brasserie o.i.d. In de horecagelegenheden moet ruimte zijn voor cultuur. Beide units beschikken over een mooi terras.

Nog één unit beschikbaar:

Unit 1
Deze unit heeft een bruto vloeroppervlakte van 239,9 m² BVO begane grond en 171,8 BVO m² op de entresol.

De koopsom voor unit 1 bedraagt € 1.269.000,– Vrij op Naam exclusief BTW, inclusief Casco +.

Het onroerend goed kan eventueel ook gehuurd worden.

De huurprijs van unit 1 bedraagt € 102.000,– exclusief BTW per jaar inclusief Casco+ voorzieningen.

Unit 2 verhuurd aan Michiel en Brenda de Graaf.
Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van restaurant De Florijn in Nieuwerbrug, openen een authentieke Franse bistro in De Wasserij op het Defensie-eiland in Woerden. De planning is dat de nieuwe bistro begin november open gaat.

Twaalf jaar lang hebben Michiel en Brenda de Graaf De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn uitgebouwd tot een zeer succesvol restaurant. Al tien jaar wordt dit drukbezochte restaurant bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. “Na twaalf jaar De Florijn werd het tijd voor een andere en nieuwe uitdaging”, zegt Michiel. De keuze voor een bistro is niet vreemd, gezien hun beider liefde voor Frankrijk en de Franse keuken.

“De unieke locatie op het Defensie-eiland, was voor ons een extra stimulans om onze droom waar te maken” vult Brenda aan. Zij is de chefkok van het ondernemers-duo. “De bistro wordt een bijzondere beleving die wij graag met onze gasten willen delen. Denk aan Parijs, de sfeer, de muziek en de gerechten die daar uit alle regio’s bijeenkomen.”

Michiel, de gastheer en sommelier, vertelt gepassioneerd dat de bistro een ruim bemeten wijnkelder gaat krijgen met enkel Franse wijnen. “De bar in de bistro nodigt vanzelf uit om binnen te wandelen en van een mooi glas wijn te genieten. Het wordt een beleving voor iedereen. Alsof je even op vakantie bent in la douce France.”

De koop/verkoop geschiedt door middel van een koop-aannemingsovereenkomst.

Opleverniveau
Casco +. De ruimten worden opgeleverd inclusief volledige luchtbehandeling (inclusief verwarming), vetvangput, 3 x 125A elektra en G10 gasaansluiting en water.

Contactpersoon: Henk Sluiter
Referentie: 17025Kenmerken
Opdracht
 
Prijs
€ 1.269.000,- k.k.
Huurprijs
€ 102.000,-
Aangeboden sinds
2017-06-02
Status
verhuurd
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
2017
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
412 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
1
Omgeving
 
Ligging
winkelgebied stadscentrum
Foto's
Meer weten?Henk Sluiter BRE RM
Contact opnemen
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Interesse in dit pand? Neem contact op